Home Uncategorized ‘Çartet’ Erdogani pasi Gjykata Evropiane kërkoi lirimin e politikanit kurd: Atë e...

‘Çartet’ Erdogani pasi Gjykata Evropiane kërkoi lirimin e politikanit kurd: Atë e vendosim ne

88
0

Presidenti turk Rexhep Tajip Erdogan e quajti hipokrite thirrjen e Gjykatës Evropiane të të Drejtave të Njeriut për lirimin e politikanit kurd Selahattin Demirtas.

Ai tha se vetëm gjykatat turke mund të vendosin për atë çështje.

Duke iu drejtuar anëtarëve të Partisë në pushtet për Drejtësi dhe Zhvillim, Erdogan akuzoi ECR për mbrojtjen e “terroristit” dhe përsëriti qëndrimin e tij se Demirtas ishte përgjegjës për vdekjen e dhjetra njerëzve gjatë protestave të vitit 2014, të cilat në qendër të akuzave e kishin atë.

Dhoma e Madhe vendosi të martën që Turqia duhet ta lirojë urgjentisht Demirtas, një ish-udhëheqës i Partisë Demokratike Popullore, i cili ka qenë në burg për më shumë se katër vjet për krime të lidhura me terrorizmin.

Erdogan e akuzoi Gjykatën Evropiane të të Drejtave të Njeriut për standarde të dyfishta dhe miratimin e një vendimi “hipokrit” në lidhje me çështjen Demirtas, e cila, siç deklaroi ai, bie ndesh me vendimin në lidhje me partinë Bask Batasuna.

Në vitin 2009, gjykata gjeti se nuk kishte shkelje të të drejtave në raport në lidhje me mbylljen e Batasuna dhe shpalljen e tij si një organizatë e paligjshme.

“Nëse Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut dëshiron që Turqia ta respektojë atë, ajo duhet të rishikojë kontradiktat e veta,” tha Erdogan.

Ai shtoi se diskutimi ka të bëjë me një person i cili, siç pretendon ai, “mban maskën e një politikani dhe që është afër PKK (Partia e Punëtorëve të Kurdistanit) dhe ka gjakun e dhjetëra njerëzve në duar”.

Erdogan tha se Demirtas u shpall fajtor në Turqi sepse ai nuk arriti të distancohej nga Partia e Punëtorëve të Kurdistanit, të cilën Turqia, BE dhe Shtetet e Bashkuara e konsiderojnë një organizatë terroriste.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here