Home Uncategorized Sulme kibernetike nga Serbia, në shënjestër faqet e institucioneve të Kosovës

Sulme kibernetike nga Serbia, në shënjestër faqet e institucioneve të Kosovës

106
0

Ueb-faqet e Institucioneve të Kosovës janë bërë cak i sulmeve kibernetike nga disa hakerë që dyshohet të jenë serbë.

Organet kompetente kanë filluar të hetojnë rastin, por hakerët serbë para pak ditësh kanë tentuar të nxjerrin të dhëna konfidenciale nga Qeveria e Kosovës.

Këtë e kanë konfirmuar edhe nga zyra për informim e Qeverisë së Kosovës.

“Bazuar në auditimin e bërë nga sektori për siguri kibernetike në ASHI, sulmuesit kanë pasur cak ueb-faqet e institucioneve të Kosovës”, thuhet në përgjigjen e Qeverisë për Express.

Tutje, është bërë e ditur se hakerët që kanë sulmuar ueb-faqet e institucioneve të Kosovës nuk kanë arritur të nxjerrin asnjë informacion konfidencial të shtetit.

“Asnjë informacion i sistemeve të teknologjisë së informacionit nuk është nxjerrë jashtë përmes këtij sulmi kibernetik. Pra, të gjitha informatat e ruajtura në sistemet e TIK-ut brenda rrjetit kompjuterik shtetëror dhe Qendrës Shtetërore të të Dhënave janë të sigurta dhe nuk kanë pësuar asnjë ndryshim nga ky sulm kibernetik”, ka deklaruar Qeveria.

Lidhur me këtë sulm kibernetik, tashmë Qeveria e Kosovës ka njoftuar edhe organet përgjegjëse.

“Po, kemi njoftuar organet kompetente, përkatësisht Departamentin për Krime Kibernetike në kuadër të Policisë së Kosovës”, thuhet në përgjigjen e Qeverisë.

Kohë më parë, Kosova ka qenë e ekspozuar disa herë nga sulmet kibernetike, të cilat kryesisht kanë ardhur nga Serbia, Bosnje e Hercegovina, Maqedonia e Veriut, por edhe nga Rusia.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here