Home Uncategorized E gjithë masa e koronavirusit që infektoi 53 milionë njerëz peshon sa...

E gjithë masa e koronavirusit që infektoi 53 milionë njerëz peshon sa një lugë çaji

105
0

Nëse do të mblidhej, do të zinte vetëm një lugë çaji i gjithë koronavirusi që po infekton njerëzit anë e mbanë botës.

Volumi total i virusit që ka infektuar 53 milionë vetë, do të ishte shumë i vogël, për shkak të përmasave mikroskopike. Këto llogaritje i bëri matematikani, Matt Parker.

“I gjithë kaosi i botës sot do të mblidhej në një lugë çaji telashe. Një grimcë e këtij virusi është shumë e vogël, është thjesht kodi për të thyer mbrojtjen e qelizave të tjera”, shprehet ai.

Për të llogaritur vëllimin e koronavirusit, matematikani Parker, u bazua në numrin e qelizave të organizmit dhe atë të të infektuarve me koronavirus , i cili është një milion herë më i vogël se një qelizë njerëzore.

Totali rezultonte vetëm 8 ml.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here