Home Uncategorized Kjo pjesë e trupit është imune nga koronavirusi

Kjo pjesë e trupit është imune nga koronavirusi

121
0

distancimin social, pasi kontakti fizik dhe qëndrimi pranë të tjerëve është burim infektimi.

Infeksioni merret nga spërklat që bien në fytyrë, por, sipas një studimi, një pjesë e fytyrës është imune ndaj virusit. Bëhet fjalë për syrin.

Sipas studimit të Universitetit të Uashingtonit, publikuar në “Cell Reports”, koronavirusi nuk arrin që të shumohet në kornenë e syrit. “Në analizat që bëmë, nuk kemi gjetur asnjë rast të shumimit të Covid-19 në sy”, shprehet Jonathan J. Miner, një nga udhëheqësit e studimit.

Kërkuesit shkencorë nuk dinë të thonë pse syri ka imunitet ndaj koronavirusit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here