Home Uncategorized Zemaj njofton masat e reja,kafiteritë do të mbyllen në këtë orë

Zemaj njofton masat e reja,kafiteritë do të mbyllen në këtë orë

563
0

Ka përfunduar mbledhja e Komitetit për pandeminë COVID-19.

Ministri i Shëndetësisë, Armend Zemaj ka thënë se kjo konferencë është pas takimit të Komitetit, i cili i dedikohet situatës se ndjeshme të Covidit.

“MSH, IKSHPK e Komiteti duhet të veprojmë të gjithë së bashku. Numri i lart i infektimeve na obligon të marrim masa. Masat të cilat i kanë propozuar bashkërisht, kanë të bëjnë që është e domosdoshme të reduktohet numri i stafit në institucionet publike dhe private. Shëndetësia dhe siguria duhet të punojnë me kapacitete të plota”, ka thënë Zemaj,
Ai ka shtuar se personat me sëmundje kronike dhe mbi moshën 60 vjeçare do t’u ndalohet paraqitja në punë.

“Ligjëratat në universitete të zhvillohen vetëm online edhe publike edhe private. Të gjitha qendrat tregtare do t’u ndalohet veprimtaria nga ora 21 deri në 5 të mëngjesit. Gastronomia u ndalohet nga ora 21 deri në 5. Është në diskutim që ekipet mjekësore a do të duhet të bëjnë kontrolle në pika kufitare. Konviktet dhe menza e studentëve do të punojnë vetëm duke respektuar masat. Për të gjithë shkelësit e këtyre masat do të ndëshkohen. Vendimet që do të merren do të shqyrtohen brenda dy jave”, ka thënë Zemaj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here